Terug naar de resultaten
Te koop
Enclave Grens 7 in 2387 Baarle-Hertog

Enclave Grens 7

2387 Baarle-Hertog, België
Vraagprijs € 550.000,- k.k.

Omschrijving

Op zoek naar een unieke woning met karakter en geschiedenis? Kom dan zeker kijken bij deze voormalige half vrijstaande commiezenwoning (dienstwoning).

Fraaie halfvrijstaande woning voorzien van een vrijstaande garage en een onder architectuur aangelegde tuin op circa 814 m². Deze levensloopbestendige woning is op de begane grond voorzien van een woonkamer, keuken, kantoor, slaapkamer...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1906 Woonoppervlakte 195 m² Aantal kamers 6
Lees meer

Omschrijving

Op zoek naar een unieke woning met karakter en geschiedenis? Kom dan zeker kijken bij deze voormalige half vrijstaande commiezenwoning (dienstwoning).

Fraaie halfvrijstaande woning voorzien van een vrijstaande garage en een onder architectuur aangelegde tuin op circa 814 m². Deze levensloopbestendige woning is op de begane grond voorzien van een woonkamer, keuken, kantoor, slaapkamer en badkamer. Op de eerste verdieping zijn er 2 slaapkamers, een badkamer en een vaste kastenwand. Het is mogelijk om hier een 4e slaapkamer te creëren. Middels een vlizotrap is de bergzolder te bereiken. Op de oprit is plaats voor meerdere auto’s en aan zowel de voor- als de achterzijde is er een vrij uitzicht.

De woning is goed onderhouden met het behoud van authentieke elementen zoals paneeldeuren, hoge plafonds, houten balken op de eerste verdieping, veel raampartijen en kraaldelen welke het karakter van de woning versterken.

Deze voormalige dienstwoning, in 1906 gebouwd in opdracht van de Nederlandse spoorwegen, is karakter- en sfeervol. Destijds werd de woning bewoond door het personeel van het reeds verdwenen treinstation aan de spoorlijn van Tilburg naar Turnhout, op de grens van Nederland en België. De woning is ontworpen door G.W. van Heukelom en bevat elementen van Traditionalisme en Chaletstijl.

Baarle is een gezellig dorp waar het heerlijk toeven is. Enerzijds een levendige dorpskern met o.a. winkels, horeca, sportvoorzieningen en scholen. Anderzijds de rust van het platteland en de prachtige natuur met vele recreatiemogelijkheden. Ook is Baarle een uniek enclavedorp welke bestaat uit België en Nederland en biedt het beste van twee werelden en twee landen. Deze twee landen liggen kris kras door elkaar.

De uitvalswegen zijn op korte afstand en de steden Breda en Tilburg zijn met ca. 30 autominuten bereikbaar. De Belgische steden Turnhout en Hoogstraten liggen zelfs nog dichterbij.

INDELING
BEGANE GROND

Entree
Middels een overdekte entree aan de voorzijde van de woning krijgt u toegang tot de hal. De hal is voorzien van een meterkast, vaste trap naar de eerste verdieping, toegang tot de kelder (afmeting: circa: 3,78 m x 2,90 m), kast met opstelling cv-combiketel (Remeha) en met een deels betegelde toiletruimte voorzien van toilet en fonteintje.

Woonkamer
Ruime woonkamer van circa 42 m² voorzien van houtkachel welke zorgt voor extra gezelligheid en warmte op de koudere dagen. De woonkamer is voorzien van grote raampartijen en hoge plafonds welke zorgen voor veel lichtinval.

Kantoor
Vanuit de woonkamer te bereiken kantoorruimte van circa 9 m² met vaste kasten.

Keuken
Middels dubbele openslaande deuren met glas-in-lood ramen is de fraaie keuken te bereiken.
De woonkeuken van circa 32 m² is gelegen aan de achterzijde en voorzien van openslaande tuindeuren, een palletkachel en een luxe keukenblok in rechte opstelling met een composiet werkblad voorzien van een fornuis (Pelgrim) met een 6-pits gaskookplaat en oven, afzuigkap en koelkast. Het spoeleiland is voorzien van een spoelbak, Quooker en een vaatwasser.

Slaapkamer 1
Vanuit het kantoor te bereiken ruime slaapkamer van circa 19 m² met toegang tot de badkamer en met openslaande deuren welke toegang bieden tot de overkapping en de tuin. De slaapkamer is voorzien van vloerbedekking en airco.

Badkamer 1
Vanuit de slaapkamer te bereiken deels betegelde badkamer voorzien van toilet, dubbele vaste wastafel, douche met regen- en handdouche en een designradiator.

Bijkeuken
Bijkeuken voorzien van een vaste kastenwand en achter entree naar de overkapping en de tuin.

EERSTE VERDIEPING
Overloop
Middels de trap vanuit de entree komt u op de overloop waaraan twee ruime slaapkamers, een badkamer en een vaste kastenwand met aansluitpunt voor de wasmachine apparatuur. De overloop is voorzien van een dakvenster en het plafond is voorzien van spots. Het is mogelijk om hier een 4e slaapkamer te creëren.

De ruime slaapkamers (beiden ca. 15 m²) zijn voorzien van vloerbedekking, een dakkapel en airco.

De deels betegelde badkamer is voorzien van een dakraam, douchecabine, ligbad, vaste wastafelmeubel en een toilet.

BERGZOLDER
Zolder
Middels een vlizotrap te bereiken bergzolder voorzien van dakraam.

GARAGE
Vrijstaande garage van circa 29 m² voorzien van openslaande deuren en een loopdeur. De garage is opgetrokken uit steen en bedekt met bitumineuze dakbedekking.

TUIN
De onder architectuur aangelegde en privacy biedende tuin is gesitueerd op het westen en voorzien van een terras, bestrating, vijver, gazon en plantenborders.
De voor- en achtertuin zijn voorzien van beregening aangesloten op de grondwaterpomp in de garage.

In de tuin staat een bijgebouw van circa 2,89 m x 5,15 m met lichtkoepel en een keukenblok voorzien van spoelbak, koel-vriescombinatie en een vaatwasser. Aan de berging grenst een houthok van circa 2,93 m x 5,15 m en een sfeervolle overkapping met glazen schuifdeuren en een houtkachel. Hier kunt u genieten bij zowel goed als slecht weer.

Middels een dubbele poort aan de zijkant van de woning zijn de tuin en de garage te bereiken.

Voorzijde
Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een ruime oprit die voldoende ruimte biedt aan meerdere auto’s.

KENMERKEN
- De woning is voorzien van 15 zonnepanelen;
- De slaapkamers zijn voorzien van airco;
- De keuken en woonkamer zijn voorzien van vloerverwarming;
- EPC 199 kWh / (m² jaar) / energielabel B;
- Oppervlakte volgens het Kadaster 823 m² en volgens het eigendomsbewijs 814 m²;
- Voor de afmetingen van de diverse ruimtes verwijzen wij u naar de plattegronden.

OPMERKINGEN
• In de koopakte zal, als zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen van koper, een bankgarantie van 10 % van de koopsom opgenomen worden;
• De woning valt onder het vastgesteld bouwkundig erfgoed.
• In de koopovereenkomst zal het volgende artikel worden opgenomen:
"Toelichtingsclausule NEN2580:
De woning is opgemeten met inachtneming van de meetinstructie welke is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud.
De Meetinstructie sluit verschillen inmeetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.”
• Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 550.000,- kosten koper Prijs per m² € 2.820,51 Aanvaarding in overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning 2-onder-1-kapwoning Bouwjaar 1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan drukke weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen Oppervlakte en inhoud Woonoppervlakte 195 m² Woonkameroppervlakte 42 m² Perceeloppervlakte 814 m² Externe bergruimte 60 m² Inhoud 866 m³ Gebouwgebonden buitenruimte 9 m² Indeling Overige inpandige ruimte 14 m² Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 3 Aantal badkamers 2 Badkamer Voorzieningen Douche, Wastafelmeubel, Inloopdouche, 2 Toiletten, Ligbad, Dubbele wastafel Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder Voorzieningen Airconditioning, Rookkanaal, Schuifpui, Dakraam, Zonnepanelen Energie Energieklasse B Energie einddatum 14-03-2034 Verwarming C.V.-Ketel Warmwater C.V.-Ketel C.V.-Ketel Remeha (Gas Combiketel, eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zijtuin Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 1 auto Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Parkeeroppervlakte 29 m² (754 bij 387) Totaal aantal garages 1 Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Baarle-Hertog Sectie K Perceelnummer 71R4 Oppervlakte 814 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Plattegronden

Enclave Grens 7 in 2387 Baarle-Hertog Enclave Grens 7 in 2387 Baarle-Hertog Enclave Grens 7 in 2387 Baarle-Hertog Enclave Grens 7 in 2387 Baarle-Hertog Enclave Grens 7 in 2387 Baarle-Hertog Enclave Grens 7 in 2387 Baarle-Hertog

360° Foto's

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring